EFWJC
Navigare
· Căutare
Simtex
certificat iso
Ceas
CFI Supporter
I like this!
Strongly Recommend

Show this button
on Your site

CFI România

Use the code below
to show the button

Thank you. B-)
BNR
Curs Valutar BNR
Convertor Valutar
Articole: CFI in presa
Alte stiri si articole preluate pe 9AM
Mocanita este un tren forestier, a carui utilizare in Romania este din ce in ce mai restransa - pe langa vechimea utilajelor si costurile mari de intretinere, mocanita trebuie sa faca fata si noilor posibilitati de transport, care au o fiabilitate mai buna. Totusi, dincolo de aceste greutati, mocanita supravietuieste - in buna masura datorita nevoii de deplasare a localnicilor, dar mai ales pentru ca a devenit un obiectiv turistic.

Chef si voie buna la Zilele Covasna
"Pai, sarbatoarea aceasta este a noastra", ne-a raspuns Zsuffa Levente, primarul Covasnei atunci când l-am întrebat: cu ce se deosebesc zilele acestui oraș-stațiune de alte asemenea sărbători organizate în diferite sate și orașe. Bou la proțap, prezentare de carte, concerte, parada orașelor înfrățite, artificii. Cu ce poate fi mai mult decât atât o sărbătoare a unui oraș? Poate doar cu punerea în valoare a specificităților locale.

Cu "Masina timpului" prin Bucovina
Mocanita suiera in gara Moldovitei, gafaie si se urneste invaluita in aburul gros numai cand are comenzi precise.
Cu 200 de euro, cele 3 vagoane - unul bar, altul pentru calatori, acoperit, si altul terasa, cu platforma - se leaga la un Diesel, dar pentru sume mai mari de 350 euro, vagoanele se prind de locomotiva cu abur special adusa de la Brad, o frumoasa "masina a timpului" mesterita la Resita, prin 1957.

Intarzierea trenului nu a suparat pe nimeni
Nu e ceva neobisnuit sa vezi in Brad, ziua, in amiaza mare, cate o decapotabila pregatindu-se sa depaseasca un biciclist in maieu-plasa si-n papuci, cu coasa legata de cadrul vehiculului.
Nici nu e exclus sa privesti o sareta trecand prin fata sediului ultramodern al unei banci, in urma careia alearga, cu limba scoasa de un cot, un caine nepasator.

Mocanita de Moldovita merge nemteste
Dupa ce a ruginit timp de zece ani, mocanita din comuna suceveana Moldovita gifiie din nou pe ecartamentul ingust din Bucovina.
Sute de turisti, dar si localnici, se inghesuie la fiecare sfirsit de saptamina sa prinda un loc in mocanita. Deocamdata, se plimba doar pe raza comunei, ca atit s-a reconditionat din intregul traseu de 24 de kilometri.

Mocanita din Apuseni, repusa in circulatie
Trenul pe sine inguste a circulat pe o distanta de 12 kilometri, intre Abrud si Campeni
"Mocanita", garnitura de tren care facea pana in 1997 legatura intre orasele Abrud, din judetul Alba, si Turda, din judetul Cluj, a circulat, din nou, la sfarsitul saptamanii trecute, la initiativa omului de afaceri austriac Georg Hocevar.

Mocanita din Apuseni, repusa in circulatie
Trenul pe sine inguste a circulat pe o distanta de 12 kilometri, intre Abrud si Campeni"Mocanita", garnitura de tren care facea pana in 1997 legatura intre orasele Abrud, din judetul Alba, si Turda, din judetul Cluj, a circulat, din nou, la sfarsitul saptamanii trecute, la initiativa omului de afaceri austriac Georg Hocevar. Acesta a cheltuit in ultimii ani o suma importanta de bani pentru a reabilita linia de cale ferata ingusta pe tronsonul Abrud - Campeni. Periodic, Georg Hocevar pune in functiune mocanita, calatorii interesati avand posibilitatea sa circule aproximativ...

Mocanita nu vrea sa moara
Un intreprinzator austriac a organizat o noua demonstratie pe ruta de linie ferata ingusta.
Mocanita s-a aflat iarasi din nou pe sine la Abrud, într-o noua demonstratie ca nu vrea sa moara. De fapt, a fost vorba de mai mult.Un austriac a ajutat Mocănița să meargă din nou
Sîmbătă, o locomotivă cu aburi a șuierat ca odinioară și a tras gîfîind trei vagoane proaspăt recondiționate, pline cu turiștii amatori de o plimbare gratuită cu trenulețul care ducea buștenii odinioară.
SIMTEX
Memoreaza
Bookmark and Share
Meta Tags
Covasna Comandau Moldovita Brad Campeni Abrud Criscior Hunedoara cfi cale ferata sina traseu turism locomotiva vagoane vagon tren ferata ingusta diesel curent mina confectii metalurgie transport logistica finisaje tamplarie

Translate
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
Pagină generată în 0.01 secunde 801,313 vizite unice