EFWJC
Navigare
· Căutare
Simtex
certificat iso
Ceas
CFI Supporter
I like this!
Strongly Recommend

Show this button
on Your site

CFI România

Use the code below
to show the button

Thank you. B-)
BNR
Curs Valutar BNR
Convertor Valutar
Mocanita de Moldovita merge nemteste
Cotidianul    Florin Dochita   29 August 2005
Dupa ce a ruginit timp de zece ani, mocanita din comuna suceveana Moldovita gifiie din nou pe ecartamentul ingust din Bucovina.
Sute de turisti, dar si localnici, se inghesuie la fiecare sfirsit de saptamina sa prinda un loc in mocanita. Deocamdata, se plimba doar pe raza comunei, ca atit s-a reconditionat din intregul traseu de 24 de kilometri. Putini sint calatorii care stiu ca micul tren functioneaza datorita investitiei unui om de afaceri austriac. Georg Hocevar, administratorul SC Calea Ferata Ingusta SRL Brad, este cel care a repus in functiune mocanita, dupa ce, timp de peste zece ani, a stat incremenita pe linie.
In mai putin de trei luni, investitorul a reusit sa reconditioneze, pe o lungime de 3,6 kilometri, calea ferata pe care circula trenul, acest lucru devenind una dintre marile atractii turistice din zona. Pina acum, Georg Hocevar a cheltuit cu acest proiect aproape patru miliarde de lei vechi, urmind ca vara viitoare sa mai fie reconditionati citiva kilometri de cale ferata pentru mocanita.
I-au furat sinele
Calea ferata cu ecartament ingust de la Moldovita a fost construita de un proprietar de gater din München, Louis Ortiep, si data in folosinta in anul 1888. Initial, traseul mocanitei avea 23,9 kilometri, de la Moldovita la Rososa, insa in decursul anilor, cit timp mocanita nu a functionat, hotii au furat o buna parte din sine si traverse, ceea ce face ca lucrarile de refacere a vechiului traseu sa fie extrem de costisitoare. Ultimul an in care mocanita a mai functionat a fost 1995, de atunci aceasta fiind adapostita intr-un hangar construit special pentru acest lucru.
Comentarii
Nu există comentarii postate.
Postează un comentariu
Te rog conectează-te pentru a posta un comentariu.
Evaluări
Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog conectează-te sau înregistrează-te pentru a vota.

Nu au fost postate evaluări.
SIMTEX
Memoreaza
Bookmark and Share
Meta Tags
Covasna Comandau Moldovita Brad Campeni Abrud Criscior Hunedoara cfi cale ferata sina traseu turism locomotiva vagoane vagon tren ferata ingusta diesel curent mina confectii metalurgie transport logistica finisaje tamplarie

Translate
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
Pagină generată în 0.01 secunde 746,202 vizite unice